Climate Futures på Klimafestivalen

9.-11. mars arrangeres Klimafestivalen Varmere, Våtere, Villere i Bergen. I år skal Climate Futures delta på arrangementet “Temperert Sone” i Aulaen på Universitetet i Bergen. 

https://klimastiftelsen.no/varmere-vatere-villere-bli-med-pa-norges-nye-klimafestival/

I arrangementer som har fått navnet “Klima og kraft ved et vannskille?” deltar følgende personer fra Climate Futures: 

  • Christian Askvik-Hansen, Leder for Data Science og Digital Utvikling, Innovasjon og Utvikling, Eviny
  • Erik Kolstad, Forsker I ved NORCE og Bjerknessenteret, og leder av Climate Futures
  • Øyvind Paasche, Seniorforsker ved NORCE og Bjerknessenteret, og innovasjonssjef ved Climate Futures.

Vindtørke i Europa i høst og uvanlig mye nedbør på vestlandet har påvirker kraftmarkedet og strømprisene den siste tiden. Strømprisene varierer med klima, og dermed vil klimaendringene ha stor betydning for strømprisene fremover. Kan vi bli flinkere til å utnytte nye klimavarsel til å sikre et mer stabilt kraftmarked? Det skal deltakerne fra Climate Futures diskutere. 

Climate Futures er et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI). Vi produserer varsler som går fra 10 dager til 10 år fram i tid, et tidsrom som kan være nyttig for mange – blant annet kraftbransjen. Eviny, representert her av Christian Askvik-Hansen, er en av nesten 40 partnere i Climate Futures. Les mer om hvordan Climate Futures produserer varsler her. 

I tillegg skal Stefan Sobolowski, Forsker I ved NORCE og Climate Futures, snakke om hvordan gjør klimaendringene stormene farligere? i delen “Hvor mye varmere, våtere og villere blir det?”

Økt ekstremvær oppleves allerede i mange deler av verden. I Norge er det foreløpig snakk om flom, skred og nedbørsrekorder. Men hva skjer når verden blir enda varmere, våtere og villere? Hva innebærer det å leve midt i global oppvarming, og hvordan vil det se ut når det ekstreme blir den nye normalen? Det skal Stefan Sobolowski diskutere sammen med Lea Svendsen, førsteamanuensis ved Geofysisk institutt og Bjerknessenteret, og Kjersti Konstali, stipendiat ved Geofysisk institutt og Bjerknessenteret. 

Dersom du ikke kan delta fysisk, pass på å få med deg live stream av hele arrangementet onsdag 9. mars kl 8:30-14 her