Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

BokBistro: hva er KLIMA?

22 juni @ 19:00 21:00

Øyvind Paasche og Erik Kolstad er forfatterne bak den engasjerte introduksjonsboka om hva klima egentlig er. De er begge forskere ved NORCE og Bjerknessenteret for klimaforskning. Kolstad har tidligere gitt ut boken «Uvær» og begge har lang erfaring fra formidling i aviser og på nett. Anja Røyne leder samtalen i Bokbistroen. Røyne er selv forfatter og aktiv forskningsformidler. Hun gav i 2020 ut boken «Varmt hode, kald klode» som handler om ulike løsninger på klimakrisen.

Velkommen til BokBistro med forfatter- og klimaforskere Øyvind Paasche og Erik Kolstad på Kampen Bistro. Du møter dem i samtale med Anja Røyne.Klimasystemet er i hurtig endring og konsekvensene mange. Dette er vår tids største utfordring, og skal vi finne gode løsninger for hvordan vi kan møte denne, må vi først forstå hvordan klimasystemet virker. Så, hva er klima?

I «hva er KLIMA» tar Paasche og Kolstad leseren med fra det nære og daglige, til de langsomme, store endringene – fra norsk sommersol til isen som har dekket Antarktis i mange millioner år. Nøkkelen til å forstå fortidige, nåtidige og fremtidige endringer i klima, er nettopp disse komplekse samspillene over tid og sted. Boka er ingen dommedagsprofeti, men gir tvert imot grobunn for optimisme gjennom innsikt i hvordan klimamotoren virker, hva vi vet, hvordan vi kan vite det, og hvor vi går herfra.Målet med boka er å gjøre leseren i stand til å ta kvalifiserte beslutninger i møtet med klimaendringene. Les mer om boka her: https://www.universitetsforlaget.no/hva-er-klima-2

Tid: 19.00Sted: Kampen Bistro // Bøgata 21, 0655 OsloPåmelding: Gratis arrangement.

Arrangementet er i eget lokale og du kan reservere bord i restauranten dersom du ønsker å spise før eller etter arrangementet.

Velkommen!

Detaljer

Dato:
22 juni
Tid
19:00 – 21:00
Kostnad:
Gratis
Hjemmeside:
https://www.universitetsforlaget.no/hva-er-klima-2

Arrangør

Kristine Skarsvåg
E-post:
kska@norceresearch.no

Kampen Bistro

Bøgata 21
Oslo, 0655 Norway