Friske epler rett fra den norske bonden

Debatt: Matproduksjon i Norge i fremtiden

Climate futures på Arendalsuka – Tirsdag kl 18-19 på Torvscenen

Aktører fra forskning, bondelag, Gartnerhallen og norske politikere må forberede seg på at hva vi kan dyrke i Norge i framtiden, vil endre seg. Kan vi plukke epler i Hardanger eller blir klimaet for vått? Og hva med korn og poteter: Blir det for tørt på Østlandet? Kan vi utvikle et jordbruk på Varangerhalvøya ut mot Barentshavet? Og blir Frosta hele Norges kjøkkenhage?

Faktum er at vi må ta inn over oss at det blir endrede betingelser for hvilken mat vi kan dyrke i Norge om 50 år.

I Climate Futures samproduserer vi bedre metoder og praksis for håndtering av klimarisiko. Bredden av konsortiet, som blant annet dekker landbruk, havbruk, fornybar energi, shipping, forsikring og risikohåndtering, viser at behovet for disse tjenestene er stort.

På vårt arrangement Torvscenen blir det mest fokus på mat fra landjorda, men problemstillingen rammer også havbrukssektoren og fiskeriene. Endret temperatur og endret vær langs kysten, berører også den siden av vår matproduksjon.

Forskere møter næringen og politikerne må vise hvem av de som er mest på ballen og som kjenner til utfodringene.

Anne Ekornholmen politisk redaktør i Nationen er ordstyrer.

Medvirkende:
Kristin Wallevik, administrerende direktør, NORCE
Erik Kolstad, forsker NORCE og leder Climate Futures
Anne Ekornholmen, politisk redaktør, Nationen
Ida Riis-Johansen, Bondelaget
Muath Alsheikh, forskningsleder, Graminor
Ellen-Margrethe Hovland, FoU- og innovasjonssjef, Gartnerhallen
Olaug Bollestad, Landbruksminister, Kristelig Folkeparti
Ruth Grung, Stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet
Harald Moskvil, Fylkestingsrepr./bonde, Miljøpartiet De Grønne

Debatten streames live her.

Dato

17.08.2021
Expired!

Tid

18:00 - 19:00

Lokal tid

  • Tidssone: America/New_York
  • Dato: 17.08.2021
  • Tidspunkt 12:00 - 13:00